Onnellisuusoksennus

Aito pikkuapuri v. 1972

Aito ja iloinen huuliharpisti-Pikkuapuri v. 1972 Saarnitien kodissa. Mikään ei juuri ole muuttunut.

Eipä ole koskaan ennen ammatin kautta ollut tällaista fiilistä. Näitä töitä on kuitenkin jo parikymmentä vuotta tehty. Pitää sitoa kengännauhaa pöydänjalkaan, ettei leiju kattoon.

On tullut tavattua viimeisen kuukauden aikana täysin poikkeuksellisen sopivia asiakkaita ja yrityksiä, joiden kanssa voi puhua vapaasti ja rennosti (tosin se on ihan itse aloitettu ”linjaveto”). Mukavia ihmisiä. Tavallisia ihmisiä.

Ollaan ruopattu ensin asiakkaan tulevaisuuden arvoja, asiakkaita, liiketoiminnan osa-alueita, inhimillisyys- & läpinäkyvyyskerrointa, fiilistä ja mediakanavia. Muodostettiin yhteinen markkinointisakki, jonka kanssa tavataan kuukausittain, ja jossa yhdessä katsotaan mitä, miksi ja kenelle tehdään seuraavaksi? Mitä meni vituralleen viimeksi – vai menikö mikään?

Aivan eri meininki kuin tämä perinteinen:

  • ”Saisinko tarjouksen nettisivuista, mielellään halpa?”
  • ”Mitä sinne tulee ja miksi?
  • ”Ni sillai vähän kaikille kaikkea. No siksi, kun kaikilla pitää nyt olla mobiilisivut.”
  • ”Oletteko miettineet ……… (sata kysymystä).”
  • ”Ei, mutta mennään nyt tällai vaan….”
  • ”Ok, tässä, olkaapa hyvä”

Lopputulos on kaikissa päätelaitteissa kaikille toimiva, vaan ei ketään puhutteleva yhden mediakanavan näkymä.

OPITTUA

Ensimmäiset seitsemän vuotta teimme pääosin alihankkijana tai kumppanina isommalle toimistolle töitä. Verkkokampanjoita ja -sivuja.

Nyt olemme aloittaneet ja saaneet suorat asiakkuudet. Tartumme ja kaivamme ensin kipupisteet ja kokonaiskuvan. Maalaamme tulevaisuutta (kaikki mikä voi muuttua digitaaliseksi, muuttuu ennen pitkää). Ja teemme kaiken mitä tarvitaan. Jutellaan, ei myydä.

Ja ero on huima: Ennen kymmenestä tarjouksesta tuli viisi kotiin, nyt tulee yhdeksän tai kaikki.

Jotain siis teemme oikein? Varmaa on se, että tältä tieltä emme väisty. Siihen on aivan liian hyvä olo ja fiilis. Aitoa yrittämistä, alun workshopista viimeiseen tulosraporttiin.

Pikku Apuri

1 reply

Comments are closed.