>

Synkät pilvet

Osa Euroopan maista (Kreikka, Irlanti, Italia, Portugali, jne.) on jo konkurssikypsiä, mutta USA:n tilanne on huolestuttavin. Jos se ryhmittymä menee polvilleen ällistyttävän velkataakkansa alla, vaikuttanee se kaikkiin.

Bensan hinta on ottanut maailmalla lopullisen suuntansa, ja se on ylöspäin. Suomenkin uusi hallitus, jahka saavat sen kasaan, verottaa jatkossa sitä entistä enemmän. Hetken päästä muistelemme aikoja, jolloin bensalitra maksoi alle kaksi euroa. Fossiilit muistelevat fossiilisia.

Suomessa asuntolainan korkovähennykset leikataan muutaman vuoden porrasmenetelmällä pois. Se tarkoittaa suurvelallisille tuhansien eurojen tappioita vuodessa.

Ruuan hintakin näyttää olevan nousussa. Jo viimeisen vuoden aikana useat ns. perusruokatuotteetkin ovat nouseet jopa 20-45%. Se valitettavasti ei todellakaan lisää lähi- ja luomuruuan kysyntää, ainakaan globaalilla mittakaavalla.

Downsizing

Suuryrityksethän toimivat niin, että voitollisenkin vuoden jälkeen, jatkuvan kasvun pakon takia, ne pistävät ihmisiä pellolle tuhansittain. Se on ainoa keino. Jollei tulot kasva, menot pienenevät, vaikka sitten väkisin. Osakkeenomistajat pitää pitää tyytyväisenä. Sitä sanotaan downsizingiksi.

On aika ihmisen downsizingin. Jokaisen kannattaa vähentää omaa taloudellista riskiään, sillä elämisen kulut vain nousevat.

Tarvitseeko nelihenkinen perhe 250m2 uutta omakotitaloa kaukana palveluista (koska etäisyys vaatii autoja)? Tarvitseeko pariskunta? Kenelle sinä asut, itsellesi ja perheellesi vai muille? Siitä kysymyksestä kaikki lähtee. Kun sen on analysoinut, voidaan siirtyä autoihin, mökkeihin, veneisiin, vaatteisiin, jne.

Kaiken voi muuttaa jos tahtoo. Se vaatii aikaa ja vaivaa, mutta maksaa vaivan. On huomattavasti helpompaa ottaa vastaan uhat ja mahdollisuudet, kun selkää ei paina velka. Toki se vaatii kaiken pienentämistä ja luopumista, mutta so what? Se on vain tavaraa.

Leave it behind
You got to leave it behind
All that you fashion
All that you make
All that you build
All that you break
All that you measure
All that you feel
All this you can leave behind
All that you reason
All that you sense
All that you speak
All you dress-up
All that you scheme…
All this you can leave behind
(Walk on by U2)

Pikku Apuri

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.