Kuulin juuri, että eräs tuttava oli kuollut. Hän sairastui vain kuukausia sitten ja tauti eteni hyvin nopeasti. Sieltä se sitten taas tuli – se iso ajatus:

Mitä varten täällä eletään?

TYÖ?

Päinvastoin kun eri medioista saattaisi huomata, se ei ole työn tekeminen. Silti mielekkään työn tekeminen on tärkeää, jotta pysyy järjissään. Ihmisellä on hyvä olla rutiineita. Jos saisin päättää, mikä sinällään on melkoinen oksymoron, sillä minähän saisin päättää, tekisin vaihtelevasti kaikkea mieleistä:

  • Jotain mikä auttaa koko maapalloa
  • Jotain mikä auttaa omaa perhettäni ja ystäviäni
  • Jotain mikä auttaa minua

Olennaista tuossa näyttää olevan auttaa -verbi. No kyllähän asiakkaiden markkinointiongelmien ratkaisu ja auttaminenkin on auttamista, muttei ehkä kuitenkaan sitä, mitä varsinaisesti haen listallani.

Eniten juuri nyt haluaisin hyvän porukan kanssa lähteä tekemään uudenlaisia energiapaketteja asumiseen: Aurinkoenergia + webbiälykkyys + statistiikka = ekologinen taloudellisuus ja omavaraisuus.

Kylmä totuus on kuitenkin se, että teen sitä mistä maksetaan – ei hyvin, mutta riittävästi.

RAHA?

Kyllä ja ei. Kun on 20:nen haluaa rahaa, jotta saa elämänsä rakennettua. Mietin usein, kuinka monella nyt 20:llä on vaikeampaa aloittaa elämänsä kuin itsellä oli? Nyt 40-50 välissä raha näyttelee jo huomattavan pientä osaa elämisessä.

RAKKAUS?

Kyllä. Suurin syy. Eläminen ilman sitä, että tietää sinua rakastettavan ja että itse rakastaa, olisi aika köyhää.

TERVEYS?

Kyllä. Mahdollistaa mielekkäämmän elon, kun on psyykkisesti ja fyysisesti terve. Vaikeaa tästä tekee se, että useimmat tiedostavat terveyden merkityksen, mutteivät silti noudata sitä. En tee niin itsekään. Jotkut ns. paheet ilostuttavatkin elämää, vaikka sitä tuhoaisivatkin. Elämisen laatu paheiden aikana on siis voimakkaampi vietti kuin pitkä, tasaisen terveellinen elo?

MITÄ MUITA? LASTEN KASVATTAMINEN, YSTÄVÄT, ARMOLLISUUS, USKO, YSTÄVÄLLISYYS, NAUTTIMINEN, LISÄÄNTYMINEN, JNE.

Listaa voi kukin itse miettiä kohdaltaan. Olennaista on, että miettii elämän perusasioita edes joskus. Hyvä yleisohje on myös vanha klassikko: Kohtele muita kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

Ei tää silti niin helppoo oo, eläminen.

Pikku Apuri

 

 

 

 

 

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.