Viimeiset vuodet olemme paljon pohtineet sitä millaista elämää olisi kiva viettää nyt? Yleensähän työn sivutuotteena ajatellaan elämää, mutta se pitäisi kääntää toisinpäin viimeistään siinä vaiheessa, kun et ole enää lainakahleissa. Ei täällä takuuvarmasti eletä edes 70-vuotiaiksi.

Oma ihanne-elämämme voisi nyt näyttää tältä:

Oma pieni ekologinen omakotitalo läheltä merta, rauhalliselta paikalta.

Tämä on ollut jo tovin suunnitteilla. Talo jää kooltaan todella pieneksi, mutta ideana siinä on ympärivuotinen mökkimäinen elämä, jossa iso osa asumisesta vietetään pihalla, ulkona. Siispä elintila levitetään seinien ulkopuolellekin. Asumisen kuukausittaiset kulut minimiin on idean pihvi, jolloin talon voi jättää tyhjilleen tarvittaessa ilman että se maksaa maltaita joka kuukausi.

Siihen yhdistettynä pienen kävelymatkan päässä oleva rantalaituripaikka, johon saisi vaikka veneensä kesäksi ja/tai voisi pulahtaa uimareissuilla.

Vaihtuva ulkomaan kohde 1-2kk vuodesta

Maalis-huhtikuu tai loka-joulukuun ajankohdissa voisi välillä elää vuokrakohteessa ulkomailla. Kohde voisi vaihdella esim. Berliinistä Irlannin maaseudun kautta Kreetalle ja kaikkeen siltä väliltä.

”Kaupunkikomero”, jota vuokrataan

Tukikohta kaupunkiin, jota vuokrataan itse esim. AirBnBn kautta tai väliaikaisena vuokrakohteena heille jotka pakenevat remppoja ja muita. Kohde ei tuota merkittäviä summia, mutta sen verran, että saat omakotitalon asuinkulusi katettua.

Työelämä sovitetaan unelmaan

Jottei tarvitsisi ajaa viikkoaamuisin ja -iltaisin ”kaupunkiin”, olisi ihannetyö tässä tapauksessa tietotyötä, jota voi valtaosan tehdä kotoakin – tietokonekäsityötä. Sen lisäksi voisi miettiä muuta, harrastuspohjaista pikkuliiketoimintaa siinä sivussa. Ja miksei voisi välillä tehdä muutaman kuukauden projektikohtaisiakin töitä, mikäli ne olisivat mielenkiintoisia.

Tämänkin plänin kun saisi päättäjille yhdeksi niistä ankkureista, millaista tulevaisuudessa elämä ja siihen sopiva työ voisivat olla?

Unelmoida onneksi saa vielä maksutta. Tuollaisesta elämästä olisi kiva lähteä. Itsemme tuntien tällainen elämä saisi joka päivä ilon kyyneliin. Sitä kohti siis.

Mikä olisi sinun vastaava settisi?

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.