Mikä ihmeen hostingmaksu? Sitä olen selittänyt vuodesta 2006 saakka. Ei muuten ole paljon vähentynyt. Hostingfirmoilla olisi työtä edessään. Nimittäin hostingyritys on tärkeä sivuston toiminnallisuuden ylläpitäjä.

Olen nyt muutaman viikon aikana joutunut selvittämään muutamia tapauksia, jossa asiakkaan sivut mm. googlatessa näkyivät listauksessa kiinaksi. Lisäksi toisessa tapauksessa sivuille ei edes päässyt. Kyseessä oli molemmissa tapauksissa ns. malware eli haittaohjelma.

Kiusallisia haittaohjelmia ja viruksia voi tarttua sivuihin, joilla on aivan liian helppo salasana/ salasanat ja joista ei itse huolehdita tai edes makseta jollekin huolehtimisesta.

Toisin kuin monet luulevat, nettisivuja pitäisi päivittää, kehittää ja huoltaa viikottain. Esim. viime viikolla pelkästään etsin turhaan Taivassalon sivuilta tietoa uudesta Hakkeenpään luontopolusta tai Kapteenin Makasiinin (ravintola Uudessakaupungissa) sivuilta tietoa heidän lounaistaan. Yritykset eivät päivitä juuri mitään sivuilleen, edes ratkaisevia tietoja. Jaksoin kaivaa muualta sitten tietoja, mutta 99% olisi valinnut jo muun kohteen.

WordPressiä pitää päivittää lähes viikottain

Jos teetät sivusi vaikkapa WordPressillä, sinne tulee tärkeitä teknisiä päivityksiä useita kertoja kuukaudessa. WordPressin ydin itsessään päivittyy koko ajan ja niin tekevät sivuissasi käytetyt lisäosatkin. Jollei niitä päivitetä, viruksilla on paljon parempi mahdollisuus tulla sekoittamaan sivustosi.

Sivut on tärkeää pitää ajantasalla etteivät pahikset pääse kimppuun, sillä sivuston siivoaminen viruksista ja haittaohjelmista maksaa useita satoja euroja kerralla!

Se on enemmän kuin perussivuston vuoden hostingkulut.

Meidän sivut ovat nyt Pilvialla ja Zonerilla. Lisäksi koitamme kohta vielä Hostaania. Perussivut maksavat alk. 29€/kk, (jos suoritat maksun vuoden kerrallaan). Tuo hinta pitää sisällään tekniset päivitykset ja varmuuskopioinnin. Kun itse pidät yllä ns. vahvoja salasanoja, niin sivustosi on aika varmassa turvassa. Lisäksi kaikissa käyttämissämme yrityksissä on mainitsemani varmuuskopiointi, eli saamme sivustosi palautettua eiliseen versioon mikäli pahikset pääsevät kimppuun. Sekin tosin maksaa 85€.

Niin ja että mikä se hosting on?

Sen saavat itse selittää tarkemmin, mutta meille se on yhteistyökumppani, joka huolehtii fyysisesti (tai virtuaalisesti) asiakkaidemme sivujen toimivuudesta. Sivut siis laitetaan heidän ylläpitämilleen palvelimille. Osa vastuusta tosin makaa, kuten aiemmin kerroin, asiakkaalla itsellään, eli juuri tuo sivujen sisällöstä ja teknisistä päivityksistä huolehtiminen. Jollei asiakas sivuistaan huolehdi, siitä kannattaa maksaa sivun tekijälle tai muulle taholle.

Pääasia on että joku huolehtii sivuistasi. Jos siis haluat yrityksesi myyvän jollekin jotakin, maksa kunnon huolenpidosta.

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.