IMG_7564

Tähänkin voi herätä.

Olimme puoli vuotta sitten ”sentin päässä” siitä, että olisimme muuttaneet maalle, yli sata vuotta vanhaan torppaan. Prosessiin tuli mutka matkaan ja emme muuttaneetkaan. Onneksi.

Vaikkemme enää kuluttajia olekaan, kerrostaloasuminen kaupungissa on todella helppoa. Palvelut vieressä tai jopa omassa talossa, kovan talven tasan nolla lumityötä tai ”putkien lämmitysvuoroa”. Maalla olet omalla maalla, hyvässä ja pahassa.

Silti kun pääsiäisaamuna heräsin kaverini mökiltä auringon valaisemaan maaseutumaisemaan, ei sen vapaampaa mieltä voi olla: Puut valkoisessa kuurassa, pellot valojen ja varjojen leikkiä täynnä.

Etäisyys ja palveluiden uupuminen eivät silti ole ainoita esteitä maalle muutossa. Hinnat ovat todella korkeita suhteessa hyvään kaupunkiasumiseen, mutta suurin este on talon laatu.

Kävimme läpi useita kymmeniä vanhoja taloja. Löysimme yhden, jota EI oltu pilattu ”remonteilla”. Eli vanhaa hyvää taloa (sopivalla tontilla) on lähes mahdotonta löytää. Uudempi talo on taas usein mahdollisimman halvalla tehty tai remontoitu. Siellä pitäisi siis tehdä rahaa vievä ”kauneusremontti”.

Nyt otamme iisisti. Katselemme sivusilmällä vaihtoehtoja ja nautimme kaupunkiasumisen helppoudesta.

Tulin juuri pesutuvalta. Laitoin kasan kuivia ja sileitä vaatteita kaappiin. Nyt käyn urkkashortsit jalassa tuossa alhaalla, talostamme löytyvässä kaupassa ostamassa aamiaistarpeita. Sitten töihin.

Pikku Apuri

0 Vastausta
  1. Jude Vihervaara
    Jude Vihervaara says:

    Maaseutu vai kaupunki? Musta vai valkoinen? Molempien väliin mahtuu runsaasti sävyjä ja vaihtoehtoja. Myös me etsimme pitkään ja saimme katsoa niitä remonteilla pilattuja taloja tai huonosti lohkottuja tontteja, mutta meitä myös lykästi. Pienen maalaiskylän keskustasta löytyi unelmiemme talo, pari hehtaaria viljeltävää maata ja kaikki tarvittavat palvelut muutaman sadan metrin säteellä. Tosin Alkoon on matkaa 25 km, mutta muuten on kaikki kohdallaan. Joten, jatkakaa etsimistä.

    Vastaa

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.