Media on koko kesän suurkampanjoinut sen puolesta, että me taas pelkäisimme kaikkea: tulojen romahdusta, asuntolainojen nousua ja ”globaalia uhkaa taivaalta”. Kun nyt indikaattorit osoittavat, että se onnistui, oma pääministeri syyttää meitä pelkäämisestä.

Suuryritykset potkivat huimista voitoistaan huolimatta tuhannet perheet ulos kodeistaan. Työministeri piipittää: ”lomauttakaa, älkää irtisanoko”. Miksi työministeri, yksi ainoista joka voisi tehdä lailla muutoksen tähän hulluun touhuun, ei sitä tee? Aloita vaikka naurettavan YT-lain tuhoamisesta!

Kyllä yrityksen tehtävä on menestyä, mutta ei se saa tehdä sitä millä keinoin tahansa. Ennen tuli ihminen ennen muuta. Nyt tulee vain raha. Ei tule muuta.

Yrityksen arvot? Yhteiskunnan arvot? Tuponeuvottelut? Fuck that! Ei kiinnosta, kun teitä ei välitä vittujakaan! Älkää syyttäkö kansaa siitä, että menettävät luottamuksensa. Luottamuksen menetykseen on aina konkreettinen syy tai syitä.

Olimme kesällä patikoimassa Kreetalla. Kun kysyin luoksemme saapuneelta mukavalta tarjoilijalta kuulun urheilutoimittajan kysymyksen: ”Miltä nyt tuntuu?”, hän kiiruhti hakemaan takahuoneesta kansansa uuden mottopaidan. Siinä luki ”In Greece we don’t need sex anymore. The government fucks us every day”.

Pikku Apuri

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.