Olipa outoa ettemme olleet aiemmin kävelleet läpi Raision Kullaanpolkua, vaikka on naapurikaupungissa. No nyt Sunnuntaina sen teimme.

Raision luontopolut löydät täältä ja Kullaanpolun PDF-kartan tästä. 11,5 km my ass. Reitin pituus oli metsäosuuden alusta autolle lähes 18km, vaikka kävelimme vain kaksi kilometria turhaan.

Sekoilua puutteellisten tai epäloogisten opasteiden kanssa

Nimittäin reitti ei ole ihan selkeimmin opastettu. Oranssiset puunauhat ovat paikoin jo rehevien puskien peitossa tai sitten vain katkeilleet. Välillä oli todella epäselvää mihin pitää lähteä. Esim. Kun saavut näköalatornille, älä vaan jatka polun luonnolliseen suuntaan (Yhteysreitti?), vaan tornin takaa menevät portaat alas ja kulje siitä suoraan eteen lähtevää polkua kyltille, jossa lukee Ruskon hiihtokeskus. Kyllä, sinne haluat mennä, vaikka Kullaanpolku -kyltti tuleekin vasta muutama sata metriä hiihtokeskus -kyltin jälkeen. Jonkun jostakin tietävän soisi Raision kaupungilta kävelevän reitin läpi ja korjaavan lukuisat epäselvyydet. Ei ole oikein järkeä kulkea Googlen opastus auki repussa, kuten ainoa meitä vastaantullut henkilö teki.

Reitti ei muutenkaan ole kaunein mahdollinen. Avohakkuualueita, perusmetsikköä ja teitä pitkin peltojen laitoja. Muutama kauniimpi osuus löytyy, mutta enpä usko meidän toista kertaa enää tuota kävelemän. No, tulipahan taaplattua.

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.