Loma alkoi vauhdilla. Perjantaiaamun sähköpostivahti pullautti verkkokalvoille sen hirsitorpan, jota olimme vuosia jahdanneet. Taivassalosta se sitten löytyi. Soitto välittäjälle ja väänsin väkisin meille näytön iltapäivään. Tarjous jätettiin heti ja kummastukseksemme se meni illalla heti läpi (hinta oli alunperinkin oikea, ei liian suuri). Ei sitten ollut välittäjälläkään enää tarvetta maanantain ensinäytölle.

Löytö oli sopivan kokoinen, eteläsuuntainen ja aurinkoinen tontti, paljon ulkorakennuksia ja ennen kaikkea: talo ja sauna rakennettu 1800-luvun loppupuolella. Eikä mitään niistä pilattu huonoilla remonteilla tai väärillä materiaaleilla. Salin puruista löytyi kristinuskoa tuputtava kirja vuodelta 1842! Paljaita hirsiseiniä, pellavarivettä, suora kivirossipohja, lankkulattiat, jne., käsin saumattu peltikattokin löytyy. Ja vain kolme kilometria keskustaan.

Tontilta löytyvät niin kunnan sähkö ja vesikin, joista tosin molemmista päästään (lähes) pois, sillä kaivosta tulee hyvää vettä ja aurinkopaneelit hoitavat jo ensi vuonna sähkön. Vessana uusi kompostoiva sellainen. Lisäksi makuuhuoneen kakluunin ja keittiön puuhellan kaveriksi on olemassa Porin Matti olkkarin puolelle.

Turku-Taivassalo -linjaa joutunee vielä pari kertaa viikossa suihkimaan, joten moottoripyörä ja hybridiauto menivät myös myyntiin. Moottoripyörä puhtaasti turvallisuusasioiden takia ja hybridi sen takia, ettei siihen saa vetokoukkua.

Smart YarisVerso

Tilalle otettiin pitkän harkinnan jälkeen lähes uusi Smart for Two, avomallina (kulutus 3,5l/100km) ja työkaluksi upeakuntoinen Toyota Yaris Verso, josta saa takapenkit taitettua pohjan alle, jolloin autosta saa lähes pakettiauton. Molemmat automaattivaihteilla ja herkuilla.

KAIKKI KÄYTETTYNÄ JA ITSE REMPATTUNA

Nyt päät kihisevät kaikesta mitä tuonne tarvitaan. Päätimme jo, että huonekalut tulevat olemaan täyspuuta, ei siis Ikeahöttöjä. Ostetaan vanhoina ja tuunataan itse. Strömssötetään. Pari poikkeusta kuitenkin. Jääkaappi-pakastin pitää olla A++:aa ja grilli kunnollinen kaasuvehje (Weber?).

Kuitenkin: Jahka saamme töllin, ensireissulle otetaan patjat, viiniä, vähän ruokaa, pallogrilli ja kynttilöitä. Niilläkin pärjää kesäillassa jo pitkälle.

Pikku Apuri

2 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.