Kun on vaikeaa, Suomessa osataan vain leikata

Markkinoinnin saralla näkee tuskan aina ensimmäisenä. Nyt Suomessa rytisee pahemmin kuin koskaan ja ihmisiä dumpataan työttömiksi satoja päivässä. Se tuntuu ja lujaa. Tarjousten käsittelyä pitkitellään, osa siirtää kokonaan tulevaisuuteen ja osa tarjouksen kohteista yt-neuvottelee ja on melkien kaatumassa.

Ei siitä ole kuin kolmisen vuotta, kun Viidakkorummulta lähti 70% liikevaihdosta parissa päivässä.

Olimme tyhmästi tehneet alihankintaa ja pääosin vain yhdelle taholle. Yhtäkkiä muutaman tuhannen plussaeurot vaihtuivat miinus viiteen kuukausibudjeteissa. Jotain piti tehdä – heti!

  • Leikkasin kaikki kulut minimiin ja pistin palkat toistaiseksi jäihin. Seuraavina päivinä piti keksiä, miten koko yritystoiminta muutetaan tai se loppuisi.
  • Tärkein muutos näin jälkeenkin päin, oli siirtyminen vain WordPress-julkaisujärjestelmää käyttäväksi yritykseksi. Alussa emme olleet siinä kovin taitavia, mutta puskimme molemmat Ranin kanssa eteenpäin, virhekantapäät vihloen. Eero meiltä osasi jo WP:n hyvin ja auttoi ongelmissa. Tänään voimme kertoa jo olevamme WordPressin osaavia tekijöitä.
  • Vaihdoimme verkkosivumme artikkelivetoisiksi, mitä ne ovat vieläkin. Aloin puskemaan viestejä ulos, ja samalla ilmoittelin kaikille tutuilleni, että alihankinta loppuu Viidakkorummun osalta. Vastedes toimisimme suorien asiakkuuksien parissa, koska osasimme digipuolen markinoinnin mainostoimistoja paremmin.
  • Kehitin omia palvelutuotteita, jotka ovat toiminnassa vielä tänäänkin.
  • Lähdin hakemaan yhteistyötä mm. paikallislehtien ja muiden alamme yritysten kanssa.

MUUT

Kirjoituksen pointti on tässä: Leikkausten jälkeen aloimme vasta töihin!

Leikkaukset antavat vain lisäaikaa. Ne eivät pelasta miltään. Sen jälkeen jokaisen pitää keksiä, ideoida ja ennen kaikkea – tehdä niin paljon töitä, että kehtaa jälkeenpäin katsella peiliin. Pitää luoda uutta, olla rohkein koskaan ja näkyä!

En näe sitä nyt keltään vaikeuksissa olevalta. En Suomelta enkä asiakkailta. Leikataan ja yt-dumpataan, muttei oikeasti muuteta mitään.

Sitä en ole koskaan ymmärtänyt.

Pikku Apuri

EDIT: Voimme muuten Revolverin osalta auttaa teitä, kenellä on jo vuoden 2014 budjetti jäädytetty. Tarttukaa tähän!

Revolver_Rahoitus