IMG_20140225_050229

Aamuneljä. Outo hetki. Olet vielä hieman sekaisin, unen ja valveen rajalla. On aivan hiljaista, koska normalisoidummat ihmiset nukkuvat. Miksi eivät nukkuisi?

Mitä minä täällä usein teen, tähän aikaan? Mietin töitä, kun en näköjään voi olla miettimättäkään.

Tai itse asiassa juuri äsken mietin aiemmin kirjoittamiani tietotyöläis-nomadeja.

Kai niin voivat pääasiassa elää vain etuoikeitetut. Sellaiset, jotka ovat syntyneet valtiossa jonka asukeilla on pyyhkinyt hyvin jo kauan. Sellaisessa, jossa voidaan kiistellä ”hyvinvointivaltion käsitteestä”. Nimittäin useimmat ihmiset, ne muunlaiset, taistelevat elämästään päivittäin. Ei niitä ole kuin nafti 7 miljardia. Tietotyönomadeja on ehkä 2435?

Mietin myös aikaa. Jos oma veikkaus pätee, luulen eläväni keskimäärin 30 vuotta lisää. Työaika, eli se yhteisaika jonka olen tehnyt pääosin töitä, on nyt 25 vuotta. Eli koko se aika + viisi vuotta on jäljellä. Aika paljon, vaikka nämä työvuodet ovatkin kulkeneet lujaa.

Ja ne kaikki jäljellä olevat vuodetkin ovat työvuosia. Emme me saa enää eläkettä 70-vuotiaina. Eli työtä pitää ruveta tekemään vähemmän, jotta jaksaa pidempään sitä tehdä. Eikö?

Mitä helvetin järkeä on tehdä päivittäin niin paljon töitä, että siihen herää aamuöistä? Paljon järkevämpää on tehdä esim. 2-4 tuntia päivässä töitä.

Stressaava työtapa nimittäin syö sinua sisältä ja tappaa ihan oikeasti (sitten et pääse tekemään niin pitkään töitä …?). En muutenkaan kykene kuin 5-6 tunnin tehokkaaseen työntekoon/päivä. Mutta en olekaan muiden kanssa höpöttäjä. Töitä sitten tehdään kun on alettu.

Nyt se on päätetty. Vaan tavaksi taitaa muotoutua v. 2023.

Pikku Apuri

 

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.