Kahden maailman välissä

Föri vielä kun oli jäätä.

Föri vielä kun oli jäätä.

HETKESTÄ NAUTTIMINEN

Kävelen jokilautta Förille lähes joka aamu, koska se on työmatkani keskellä. Näen aina n. 55-vuotiaan ison miehen, jolla on jättimäinen, lempeä koira mukanaan. Todennäköisesti saksan paimenkoiran ja jonkun muinaisjugoslavialaisen mastiffin jälkeläinen. Upea, jo vanhempi ystävä.

Näen heidät usein myös iltapäivisin kun tulen töistä. Istuksivat jokirannan penkeillä ja koira käyskentelee aina miehen lähistöllä. Katselevat lokkeja ja mies ottaa välillä pikku huikan oluestaan. Lunki pari.

DIGIKÄRJESSÄ

Luen päivittäin alan kollegojen julkaisuja, blogeja ja twitter-tilejä. Viikon sisään on julkaistu kaksi hienoa tekstiä, joiden ajatusmaailman jaan omassa työssäni, ja etenkin, kun katson työtä eteenpäin.

Matti Lintulahden ja Janne Nyyssösen jutut kiteyttävät, missä alallamme nyt mennään. Ostaja on hukassa ja yritykset eivät ymmärrä, kuinka suuren muutoksen keskellä jo nyt elävät.

Tuota tilannetta koitan asiakkaillemme itsekin avata. Kaikki asiat jotka voivat, muuttuvat digitaalisiksi. Ovat jo muuttuneet.

YSTÄVYYS

Hetkestä nauttiminen lienee isäntä-koira parille se juttu. Todennäköisesti ahneus vei työn alta ja samalla oven avauksella meni vaimokin? Vierelle jäi ”rontti”, jonka kanssa palautellaan jokirantaan jätetyt tyhjät tölkit kauppaan, ja ostetaan rahalla pari täyttä taskuun.

Koiran rento käytös kertoo eläinystävälle, että sen on hyvä olla. Saa olla ulkona ja todennäköisesti patkuakin tulee ilon ylläpitämiseksi.

DIGITYÖ

Ihan oikeasti nautin työstäni. Pidän eniten siitä, että voin kertoa ja ymmärryttää asiakkaalle mitä heidän kannattaisi tehdä, tai ainakin mihin varautua.

Se edellyttää sitä, että olen tehnyt tätä jo sen 10 000+ tuntia. Osaan asiani. Se myös vaatii jokapäiväistä ”kouluttautumista”, eli tekniikan tutkimista ja juttujen lukemista. Oma työelämäni kulkee 3-5 kertaa nopeammin kuin aika työpöydän ulkopuolella.

Lähes joka päivä toivoisin olevani se isäntä tai koira. Ja samana päivänä kiitän siitä, että olen löytänyt aikanaan työn, joka antaa haasteita ja josta nauttii.

Pikku Apuri