Toivotamme kaikille mukavaa uutta vuotta 2014 tällä, helmikuussa 2013 julkaisemallani George Carlin -käännöstekstillä, koska siinä on kaikki:

JOTAIN MIETITTÄVÄÄ: George Carlin

George-Carlin

Aikamme paradoksi on se, että meillä on korkeampia taloja mutta lyhyempi pinna, leveämmät moottoritiet mutta rajoittuneempi katse.

Kulutamme enemmän mutta olemme sisäisesti köyhempiä, ostamme enemmän mutta nautimme vähemmän. Meillä on suuremmat kodit ja pienemmät perheet, enemmän viihdettä mutta vähemmän aikaa.

Meillä on enemmän tutkintoja mutta vähemmän järkeä, enemmän tietoa, vähemmän ajattelua, enemmän eksperttejä ja samalla ongelmia, enemmän lääkkeitä, mutta vähemmän terveyttä.

Juomme ja poltamme liikaa, tuhlaamme järjettömästi, nauramme liian vähän, ajamme liian kovaa, suutumme, valvomme, heräämme väsyneinä, luemme liian vähän, katsomme liikaa tv:ta ja rukoilemme harvoin.

Olemme moninkertaistaneet omaisuutemme, mutta typistäneet sisäiset arvomme. Puhumme liikaa, rakastamme liian harvoin ja vihaamme usein.

Olemme oppineet tienaamaan, mutta emme enää elä. Olemme lisänneet vuosia elämäämme, emme elämää vuosiimme. Olemme lentäneet kuuhun ja takaisin, mutta emme uskalla ylittää katua tavataksemme naapurimme. Olemme oppineet ulkoavaruuksista, mutta emme sisällämme vellovista myrskyistä. Olemme tehneet suurempia, emme parempia asioita.

Olemme puhdistaneet ilmaa, mutta myrkyttäneet sielumme. Olemme halkaisseet atomin, mutta tulleet ennakkoluuloisiksi. Kirjoitamme enemmän, mutta opimme vähemmän. Suunnittelemme enemmän, mutta emme saa juuri mitään aikaan. Olemme oppineet kiirehtimään, mutta emme odottamaan. Rakennamme yhä enemmän koneita jolle tallentaa tietoa, kopioimme hurjia määriä infoa, mutta puhumme keskenämme vähemmän ja vähemmän.

Elämme pikaruuan ja hitaan ruuansulatuksen aikaa. Meillä on isoja miehiä, mutta pieniä persoonia. Saamme suuret voitot ja ontot ihmis-suhteet. Perheet ovat kaksituloisia, mutta eroavat useammin. Kodit ovat upeita mutta rikkinäisiä. Elämme pikamatkojen, kertakäyttövaippojen, kevyen moraalin, yhden illan suhteiden, läskikroppien ja pillereiden aikaa. Kaupoilla on näyttävät ikkunat mutta ei varastossa tavaraa. Aikaa, jolloin teknologia voi viedä kirjeeni kaikille. Aikaa, jolloin voit jakaa tämän tai tuhota sen painamalla deleteä.

Muista viettää aikaa rakkaidesi kanssa, koska he eivät ole vieressäsi ikuisesti.

Muista sanoa kaunis sana sille, joka katsoo sinua ihaillen, sillä se pieni ihminen kasvaa nopeasti ja jättää sinut pian.

Muista antaa lämmin halaus vieressäsi olevalle, koska se on ainoa lahja, jonka voit sydämestäsi antaa – ja se ei maksa mitään.

Muista sanoa partnerillesi ja rakkaille ystävillesi: ”Rakastan sinua”, mutta ennen kaikkea – tarkoita sitä. Suukko ja halaus parantaa kivun sekä tuskan, jos annat ne syvältä sisimmästäsi.

Muista pitää kädestä kiinni ja arvostaa rakastasi, sillä aika tulee kun hän ei enää ole siinä.

Anna aikaa rakkaudelle ja puheelle! Anna aikaa jakaa ajatuksesi muille.

Ja muista: Elämä ei ole mitattavissa henkäystemme määrällä, vaan niinä hetkinä jotka pysäyttävät hengityksemme.

(allekirjoittaneen pikakäännös jutusta Something to Ponder)

Pikku Apuri

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.