Ilmaistöistä pois

Mainos- ja viestintäalalla tehdään hurjat määrät ilmaistyötä.

Olen pelkästään viimeisen vuoden aikana toimittanut useita markkinointisuunnitelmia erilaisille yrityksille. Ne ovat suoraan tiekarttoja siihen, mitä, miten ja missä ko. yrityksen voisi olla järkevää markkinoida itseään sekä tuotteitaan seuraavat vuodet.

Suunnitelmat eivät välttämättä johda kauppaan. Asiakkaan järjestämä kilpailu edellyttää aina suuremman kuvan hahmottamista, mutta työ itsessään koskee 95%:sti vain verkkosivuja ja niissäkin 80% painoarvolla hintaa.

Hyvä esimerkki kolahti taas Juhannusta ennen postiin: Suuren matkailutahon suuret verkkosivut. Pyyntö tuli viime vuonnakin, ja nyt taas (kymmenille alamme toimijoille). Hintaa painotetaan 80%, mutta dokumentointia, perusteluita ja suunnitelmia saisi tehdä vähintään viikon edestä, ennen kuin tarjous edes hyväksytään!

Nyt en enää käytä sitä viikkoa ilmaistyöhön, vaan Pikku Apurin kautta sitä saa ihan maksusta. Kyllä 20 vuoden ammattitaito alalta oikeuttaa jo ihan oikeaan palkkaan 😉

Ei suinkaan ole selvää, että esim. jokaisen kannattaa avata ja käyttää kaikkia sosiaalisen median kanavia. Jos ykkösasiakasryhmä on tottunut tiettyyn mediaan, sitä kannattaa tietenkin käyttää viestintäväylänä.

Verkkosivuista demo

Olemme ostaneet käyttöoikeuksia nyt lähes sataan WordPress-teemaan ja järjestelmään. Niistä asiakkaalle voidaan valita hänelle sopivin, tai tietenkin sivut voidaan edelleen räätälöidäkin.

Hyvien verkkoleiskojen tekoon menee helposti kolme, jopa viisikin työpäivää. Ja kun sitä settiä sitten sovitetaan sivuiksi, joudutaan usein joustamaan siitä, minkä asiakas on jo leimannut omakseen.

Nyt voimme tarjota valmiita, klikattavia demosivuja, jota asiakas pääsee ”pyörittelemään” kuten tulevia omiakin sivuja, ja valinnan tehtyään ko. teema voidaan vaan ”pukea asiakasyrityksen vaatteisiin”. Me säästämme hurjasti työaikaa ja asiakas kasan rahaa!

Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka tekee miettimättä.

Pikku Apuri