Ostin runsas puoli vuotta sitten Yamahan kotiteatterin (YHT-S400) Raision MegaGigantista.

KERTA1

Laite kesti viikon, kunnes siitä ei enää virta herännyt. Laite oli täysin pimeä. Piuhat ja hyllyasennukset irti, laitteet Ikeakassiin ja kohti 7 km:n päässä olevaa Giganttia.

Siellä vastasivat, että lähtee Yamahan huoltoon. Ok.

KERTA 2

Kolmen viikon päästä sain hakea laitteen. Vastaus: ei huomattua vikaa. Kassi kantoon ja laitteet takaisin kotiin. Uusi kolmen tunnin asentaminen.

Viikko, ja laite taas pimeänä. Täysin sama vika. VITTU oli iso sana jo tässä vaiheessa. Laitteiden purku, kassiin, takaisin Giganttiin.

KERTA 3

Vaadin kaupan purkua. Siellä kaveri, jollei vielä parta kasvanut, sanoi että meillä Gigantissa on tällainen kolmen huoltokerran sääntö. Eli ennen ei saa edes tuotetta vaihtaa. Kerroin sen olevan laitonta. Ei auttanut.

Sanoin jo tässä vaiheessa, että Yamahan huoltoon kannattaa sanoa, ettei virtalähde kestä kuumuutta, koska virrat sammuvat aina muutamien päivien yhtämittaisen käytön jälkeen (ja kesällä oli koko ajan kuuma). Junnua kiinnosti vain seuraava viikonloppu. Laite takaisin huoltoon.

Kaksi viikkoa ja Yamahalle propsit laitteen vaihdosta toiseen. Iloisena kotiin ja 2t asennus hyllyyn. Nyt paukkuu Sormusten Tarut ja muut.

KERTA 4

Paukkuivat viikon. Taas sama vika, mutta toisessa, vaihdetussa laiteversiossa. Eli pakko olla mallisarjavika. Kahden eri laitteen maanantaiversio olisi jo todennäköisyydeltään pieni (toki mahdollinen). Purku taasen ja takaisin taas kerran.

Ei onnistu taaskaan purku. Yamahan pitää kuulemma antaa siihen lupa?????!!!! Laite taas takaisin sinne.

KERTA 5

Taas parisen viikkoa. Laite takaisin huollosta. Syy: ei löydettyä vikaa. Otin sen vielä kerran kotiin, jo luovuttaneena. Ehkä siihen Gigantit ja muut pyrkivätkin. Asiakkaan väsymiseen.

Nyt laitekin oli väsynyt. Se jaksoi enää kaksi päivää ja oli taas tyystin pimeä.

Annoin sen kuolla rauhassa. Se tönötti pimeänä hyllyssä viikon pari. En vaan jaksanut taas raijata ja tapella. VITTU oli jo unohdettu sana. Ei jaksanut edes kiroilla.

KERTA 6

Parin päivän päästä sain aikaiseksi reklamoida Gigantin sivujen kautta heidän toiminnastaan. Liitin siihen videon, jossa näkee ettei laite syty vaikka miten power-painikkeita hakkaisi. Spiikkasin myös videon isoin vituin. Muutaman päivän päästä sain vastauksia:

Hei,

Kiitos yhteydenotostanne ja pahoittelut viivästyksestä sähköpostiviestinne käsittelyssä.

Pahoittelut myös kokemuksestanne toiminnastamme. Kenties olettekin jo käyneet myymälässä paikan päällä asiaa selvittämässä, välitän kuitenkin viestinne vielä Raision myymälään.

Ystävällisin terveisin,

Saija
Gigantti Asiakaspalvelu

Sanoin, että onhan tilanne nyt se, että vain vien laitteen sinne ja saan rahat takaisin?

Hei,

Ja kiitos viestistänne!

Pahoitteluni tilapäisestä ruuhkasta aiheutunutta vastausviivettämme.

Uskon asian ratkenneen Raision myymälässämme kaikille osapuolille sopivalla tavalla. Pahoitteluni vielä tästä Teille aiheutunutta harmia ja vaivaa.

Kaikesta huolimatta toivottaisin Teille hyvää syksyn jatkoa!

Laitteiden purku ja x:nnen kerran Giganttiin.

MINÄ: ”Tässä tämä paska. Saanko rahat takaisin? Asia kuulemma setvitty keskuspaikassanne, sain viestin”.

G: ”Emme palauta rahoja. Voit vaihtaa tuotteen toiseen”

MINÄ: ”Olen jo vaihtanut. Sekin oli paskana.”

G: ”Vaihda muuhun.”

MINÄ: ”Mulla on kaikki. En tarvitse toista jääkaappia tai pesukonetta.”

G: ”Voivoi. Sitten voi vaihtaa lahjakorttiin joka on kolme vuotta voimassa.”

Eli sellainen minulla on nyt taskussa.

Olen vetänyt Novoshop -nimistä tietokoneliikettä 90-luvun puolivälissä. Tiedän miten toimia huoltojen ymv. kanssa. Mitkä ovat ketjun sisäiset toiveet ja ohjeet, JA miten ne ovat aina ristiriidassa kuluttajansuojan kanssa. Niin tässäkin tapauksessa. Asiakasta pomputetaan väsyksiin, koska kukaan ei jaksa paneutua yhteen pieneen ongelmaan kunnolla. Olisi tarvinnut vain antaa laitteen olla herätevirralla päiviä. Se olisi ylikuumentunut, kuten se minullakin teki – neljästi.

Meitä on satoja tuhansia. Hyväksymme pompotuksen. Itselläni episodiin on mennyt helposti toistakymmentä työtuntia ja kymmeniä bensa- ja vaivakilometreja. Plus hermot ja Gigantin maine.

Kreikassa tai Ranskassa MegaGigantti olis palanut kasaan jo heinäkuussa. Sähkölaitteesta aiheutunut vika. Oli varmaan jätetty herätevirta päälle.

Pikku Apuri

EDIT: Kuluttajansuojaviranomainen soitti tunti reklamoinnin perään: Päivänselvä tapaus, pitää maksaa rahana takaisin tuotepalautus. Jos kyseessä on yrityksen nimiin ostettu tuote, asia on paljon villimpi, koska silloin seurataan epämääräisempää ”kauppalakia”.

2 Vastausta
 1. Handan
  Handan says:

  Samanlainen homma kävi aikoinaan Welholta hommatusta Handan digiboxista.
  Laite meni 5 kertaaa vaihtoon vajaan kuukauden sisällä.
  Saman vian takia.lLaitteessa oli vääränlainen virtalähde,joka kuumeni tunnin käytön jälkeen noin +80c asteeseen.
  Lämmöt mitattu ja dokumentit toimitettu kuvineen päivineen welholle,mutta eivät sitä uskoneet.
  Ihme kun eivä vielä väittäneet,että vika on käyttäjässä,ei laitteessa.
  Sitten sain kaupan purettua,sekin kovan tappelun avulla,kun ilmoitin kuluttaja-asiamiehestä,poliisille tekemästä rikosilmoituksesta,ym..

  Vastaa

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Pikkuapurin Jari kävi lukuisia kertoja valittamassa viallisesta tuotteesta Gigantissa ja käy tapauksen läpi blogissaan: “Tiedän miten toimia huoltojen ymv. kanssa. Mitkä ovat ketjun sisäiset toiveet ja ohjeet, JA miten ne ovat aina ristiriidassa kuluttajansuojan kanssa. Niin tässäkin tapauksessa. Asiakasta pomputetaan väsyksiin, koska kukaan ei jaksa paneutua yhteen pieneen ongelmaan kunnolla. Olisi tarvinnut vain antaa laitteen olla herätevirralla päiviä. Se olisi ylikuumentunut, kuten se minullakin teki – neljästi. […]

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.