1. Kultasepän apulainen (yllätys!)

Tulipa kerran Koru-Liitolaan arvokkaampi rouva, joka ei pojankoltiaisen apua kaivannut (siitä Pikku Apuri -nimike 30 vuotta myöhemmin). Vaikka kuinka ystävällisesti sanoin auttavani, aina rouva sanoi ”Haepa poika se seppä paikalle, ja sitä ja tätä.” Lopulta mutisin matkalla rouvalle, että voi työntää sen ja sen sinne ja sinne… jne. Lopun aikaa sainkin sitten ”kiillotella hopeakoruja”.

Asiakaspalvelu-ura ei siis lähtenyt hyvin lentoon, mutta enpä olisi uskonut siitä saavani leipäni myöhemmin.

2. Pyöräkellari Oy (golf-varusteiden myyjä)

Ensimmäinen kunnon kesätyöni. Aivan upea kesä Eerikinkadun urkkaliikkeessä.

Vanhemmat tekijät tutustuttivat minut myös eräänä iltana Kellariravintolat -ravintolan tarjontaan (olin kaiketi 16v., mutta jo lähes 190cm pitkä) sekä sain aitiopaikalta nähdä, mitä mulkulle työntekijälle juotettu lehmän ulostuslääke sai aamun asiakaspalvelussa aikaan. Melkoinen koulu.

3. Eka-Pekka Ruolan maalivahtitreenari (oli tosin lyhyt, pätkittäinen kuukauden kesätyö)

Ekasta tehtiin kunnon futismaalivahtia, joten golfin peluumme ohessa sain kunnian potkia hälle tiukkoja vetoja Villa Roman nurmikolla. Kyllä Ekasta kunnon vaksi Tepsiin tulikin – ja hyvä golffari 😉

4. Raision tehtaiden voirasiakansien erottelija

Suurimman Swan -purjeveneen kokoinen rasvakone, jossa piiiitkänä tuubina kulki voirasiat voisisältöineen ja oikealla sakkapuoli. Tehtäväni oli valvoa koneen toimintaa ja kaivaa sakkapuolelta rasianpalasia, joita siellä silloin tällöin ilmeni.

Rasvanhaju lähti kropasta joskus 2,5 vuotta myöhemmin, vaikka kävin 3*päivässä suihkussa.

5. Keskon siirtokuormaaja

Vuodet 1987-1992 (tosin välissä käytiin armeija) mentiin yöt Ranin kanssa Keskon Urusvuoren varastossa, kuulokkeet korvissa, Faith No Morea ja muita kovia kuunnellen, ja vietiin rekkojen tuomia elintarviketavaroita rullakoihin: Ketsuppilaatikko 11B 245: een, Juustopaketti 33A 118:sta jne.

Aamuisin kun päästin pois, ajettiin usein mökillemme Merimaskuun ja hypättiin laiturilta mereen, jolloin kylmä varasto katosi muistista tehokkaasti. Hyvä rahahomma kuitenkin ja kivaa porukkaa.

6. Novoshop -ketjun tietokonemyyjä – ja korjaaja

Varsinainen asiakapalvelun korkeakoulu alkoi 1992, ATK-opintojen / koulun ohessa, kun aloimme vieläkin kavereina pysyneiden huipputyyppien kanssa varustamaan suomalaisia tietokoneilla. Myytiin ihan perkeleesti sitä tavaraa ja palkatkin huinivat parhaimmillaan todella korkealla (jopa tuplasti korkeammalla kuin nyt), sillä osa oli provikkapalkkaa.

7. Ko. Novoshop -ketjun ja paikan myymäläpäällikkö

Etenin myöhemmin vetämään paikkaa, vaikka ainoa vaatimukseni olikin se, että yksittäiset provikat yhdistettiin kaikkien yhteisiksi, jolloin jonkun meistä myydessä kaikki saivat liksaa. Tulos parani entisestään – kaikilla.

Ketjun lopetettua sain tehdä valinnan: 26 000 markan kuukausipalkalla Microsoftin projektipäälliköksi Espoon Keilaniemeen tai 9000 markalla copywriteriksi Kuulalaakeriin. Turkuun jäätiin ja varsinainen ura lähti siitä liikkeelle, etten mennyt rahan perässä. Se päätös on pitänyt siitä asti 😉

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.