Toivotan jo nyt marraskuun kääntyessä jouluun kaikille lukijoille, tutuille, työkavereille ja asiakkaille rauhaisaa joulua sekä mukavaa uutta vuotta, sillä iso kone vie meidät viikonloppuna ”thaimökillemme” joulukuuksi ja tammikuun aluksi (5.12. – 15.1).

Rankin työvuosi

Takana on elämäni raskain työvuosi. Alkuvuodesta Viidakkorummussa tapahtui vaikka ja mitä. Pienyrittäjälle se tuntui maailmanlopulta (työkeskeinen ajattelu ja elämä ei ole hyväksi).

Työllä, sitkeydellä ja muiden avulla (kiitos eritoten Place Marketing ja Revolver!) sieltä kuitenkin noustiin ja toiminta saatiin uudelleen käyntiin. Burnout kuitenkin härnäsi koko kesän ja syksyn.

Lisäksi yksi tekijämme on ollut kesästä lähtien 80%:sti Osulan kimpussa. Eli kaikkia tuotantoja ei päästy tekemään, koska piti tehdä omaa. Se taas aiheutti tulorahoitteiselle pienyrittäjälle tarkkaa kassamonitorointia ja -venkoiluakin. Mikä puolestaan lisäsi stressikerrointa ylöspäin: Mitä ensi kuussa? Mitä ensi viikolla? Millä maksetaan palkat? Milloin asiakas maksaa laskun? Milloin me? Jne.

Puolilomaa

Nyt pääasia on pistää pääasiat kuntoon.

Aion silti tehdä myös vähän töitä, esim. kirjoittaa kirjaani eteenpäin. Se projekti alkoi pienyrittäjän päiväkirjana, mutta on nyt (päässäni) kasvanut laajemmaksi. Tekisi mieli laittaa paperille myös neljässä vuodessa kokemani arvomuutos.

Lisäksi työn alle tuli jo syksyllä alkanut rakennusalan uutuuskonsepti, johon pitäisi kehittää sähköisten palveluiden ensimmäinen setti. Muuten aika kulunee urheillessa ja nauttiessa.

Nähdään siis tammikuun toisella puolella. Älä soita kännykkääni, sillä taksa on molemmille kallis. Tai jos soitat, tämä taho ainakin lupaa edullista hintaa.

Ota mielummin yhteyttä sähköpostilla jari(at)pikkuapuri tai jari(at)viidakkorumpu.fi, niin tsekataan asioita eteenpäin. Ja onhan Skypekin toimiva palvelu.

Sosiaaliaddiktoitunut ihminen sulkee koneet

Oletteko huomanneet ”räpläävänne vehkeitänne vähän väliä”? Minä teen niin, ja se on paitsi turhaa, myös sairaus.

Nyt jätän vehkeeni rauhaan 1,5 kuukaudeksi. Suljen mediat. Sähköpostit katson silloin tällöin. Koitan saada itseni taas normaaliin olotilaan. Lööppi- ja muut turhakeuutiset jätin jo viikkoja sitten rauhaan.

Nyt parannetaan sielu, jota ihmisellä ei ehkä ole, parsitaan aivot, jotka kuuluvatkin olla monessa osassa, otetaan D-vitamiinit, jotta illalla väsyttäisi, ja syödään chiliä, jolla saa stressin mahasta.

Joulun lahja

Lopuksi annamme joululahjan:

Kaikista tammikuussa tilatuista tuotannoista saat alennuksen. Teemme projektiisi ilmaiseksi jonkun sellaisen lisäosan, mitä et ollut itse ajatellut, mutta josta on sinulle / projektillesi oikeaa hyötyä! Perushintahan meillä on jo edukas. Otahan yhteyttä.

Pikku Apuri