Taivas ja Helvetti -kirjassa törmäsin perheeseen, jotka ajattelevat ja toteuttavat samaa isoa suunnitelmaa kuin mekin. Jos haluat lyhyesti kuulla Satu Kontisen perheen ajatuksia elämästä, klikkaa ja kuuntele.

Suomessa on paljon hyvää, mutta sen suunta mietityttää itseäkin vuosi vuodelta enemmän. Maamme on asenneilmapiiriltään negatiivinen ja ahdasmielinen.

Olemme metsäkansaa edelleen, myös siinä pahassa. Tulemme vielä tukehtumaan entistä typerämpiin kieltoihin ja säädöksiin, ellei suuntaa muuteta ja vanhoja rakenteita pystytä nopeasti purkamaan. Luin juuri, että Suomi menettää jo nyt tuhansia korkeakoulutettuja ulkomaille.

ASENNE

Satu perheineen teki niin, että ei kertonut asiakkailleen lähdöstään ulkomaille. Ja kun asia ensi kertaa nousi eteen, ettei hän olekaan ”istumassa toimistossa kahdeksasta neljään”, se ei ollutkaan enää ongelma. Sivistynyt asiakas näkee ja jopa kannustaa tietotyöläisen mahdollisuuksia työskennellä missä vain.

Asenneilmapiiri vaikuttaa itseenikin paljon. On hienoa liikkua maissa, joissa on ystävällinen ja positiivisempi kulttuuri. Tuntemattomatkin ihmiset tervehtivät toisiaan ja kutsuvat kotiinsa syömään. Omaa yrittäjyyttä ja sen aloittamista tuetaan, ei haluta tuhota, kuten täällä.

MEILLÄ ON VAIN YKSI ELÄMÄ

Anna mököttäjien surra elämäänsä. Eivät he muutu. Sinun pitää tehdä niin.

Elä niin, että sinun ja läheisesi on hyvä olla. Jos se vaatii sitä, että valitset elää pysyvästi nomadina tai osan vuodesta toisissa maissa, tee niin. Järjestä elämäsi siihen. Kaikki on mahdollista.

OMA TÄHTÄIN

animationjaripia

Me tähtäämme siihen, että Suomeen jää lähes omavarainen tukikohta, joka ei aiheuta kuluja silloinkaan, kun täältä on poissa. Muutaman vuoden päästä meillä on se valmiina. Sitten olemme valmiita elämään missä vain.

Pikku Apuri

 

 

0 Vastausta

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.