Arkea Rukalla helmikuussa 2022

, ,

Olemme toista vuotta (helmikuun alkuviikot) etätöissä ja ulkoilemassa täällä Rukalla, jossa on kunnon talvi. Onneksi tänä talvena Lounais-Suomessakin on saanut nauttia talvesta usein, mutta plussamössö on meille siellä se tavallisempi.

Rutiiniksi näyttää muodostuvan hyvät yöunet kelomökissä ja aamupalan jälkeen muutaman tunnin työsessio. Klo 10-11 välillä alkaa valoisampi aika ja se kestää tuonne 14-15 välille, joten hyvää ulkoilukeliä on nelisen tuntia keskipäivällä.

Olemme kiertäneet nyt suosikkimme Talvivaaran, Riisitunturin ja Konttaisen.

Piuski ja Hömötiaiset

Piuski ja Hömötiaiset

Ensi viikolla vuorossa Oulangan kansalllispuiston Hepoköngäs ja Pieni Karhunkierros (Myllykoski). Lisäksi on myös hiihtovuorot, sillä latujahan täällä piisaa. Tästä Kesäjärven vierestä menee hyvä 15 km:n Kuontivaaran latulenkki.

Kun tulemme ulkoa on yleensä vuorossa ruokailu ja lepohetki ennen iltatyövuoroa, joka saattaa venyä ihan klo 20-21 asti.

Työpuolella on pari mielenkiintoista isompaa projektia, joista voimme kertoa varmaan 1-2 viikon päästä. Saadaan luoda uutta ihan graafisesta ilmeestä asti, mikä on aina parasta.

Se mitä täällä olemme kuulleet on ahdinko: Bensalitra maksaa 2€ ja autolla ajoa on enemmän kuin etelässä. Kun talon lämmitysenergia ja omakin ruokatankkaus on kallistunut huimasti, ovat ihmiset täällä vaikeuksissa. Säästölinjalla menemme itsekin, vaikka muistamme tukea myös paikallisia ravintoloita ja kauppoja.