Kun kerran joku kysyi, esittelen nyt kaikkien elämäntapavalmentajien (life coach) keskellä taloudenpitomme kulmakiven, supersimppelin budjettipohjan. Sen avulla olemme saaneet 20 vuoden aikana kukkaromme kuntoon.

Talouskuriin ei tarvita kalliita ohjelmia, saati valmentajia. Riittää kun sinulta löytyy tietokone, taulukkolaskentaohjelma ja säännöllinen kuri ylläpitää budjettiasi. Hyvä ilmainen toimistopaketti on esim. Libre Office, josta löytyy kaikki tarvittavat.

Teet vain vastaavan kun kuvassa, (tai lataat meidän käyttämämme tästä: Budjettipohja (xls-muoto). Unohda kaikki hienostelu. Mitä monimutkaisempi, sitä suurempi riski, ettet jaksa sitä täyttää.

Ohje

  • Budjettipohjaan merkkaat kaikki kuukausitulosi ja -menosi.
  • Laskuosioon jokaisen maksetun laskun, jolloin näet keskimääräisen laskupinosi summan per kuukausi.
  • Itse olemme arvioineet viikko- ja vkonloppumenot nimellä yleiskulu. Se sisältää ruuan, juomat, bensat, jne muut peruskulut ko. aikana.
  • Säästöön menevä osuus omaan lokeroon (kannattaa muuten siirtää se palkan tultua suoraan eri tilille, muuten et säästä).
  • Ekstratulot omaan laatikkoon

Ja siinä se on. Ensimmäisen kuukausipohjan täytettyäsi kopioi se seuraavalle tyhjälle sivulehdelle ja ennakkotäytä seuraava kuukausi, jne.

Luonnollisesti sinun kannattaa rakentaa simppelit yhteenlaskukaavat päälaatikoihin (säästöt, tulot, jne,), jotta ne “juoksevat” koko ajan automaattisesti.

Toki voit tuunata budjetistasi paljon hienomman. Meille tuo on riittänyt hyvin.

Pikku Apuri

0 Vastausta

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Pikku Apuri esittelee budjettipohjan, jolla hänen talouttaan on jo pitkään hoidettu: “Talouskuriin ei tarvita kalliita ohjelmia, saati valmentajia. Riittää kun sinulta löytyy tietokone, taulukkolaskentaohjelma ja säännöllinen kuri ylläpitää budjettiasi. Hyvä ilmainen toimistopaketti on esim. Libre Office, josta löytyy kaikki tarvittavat. […]

Kommentoi?

Osallistu ja levitä sanaa.
Osallistu.

Kommentoi?