50v mittariin – enemmän itsekuria vaaditaan

Vuonna 2020 täytämme molemmat 50 vuotta. Päätimme juhlistaa vuotta pitämällä ostolakon kaikesta turhasta tavarasta. Palkitsemme itsemme taas vuoden lopussa viettämällä Teneriffalla muutamia viikkoja. Tässä tekojen listaa alkavalle vuodelle ja vuoden 2019 läpikäyntiä.

Kiitos vuodesta 2019

Kuluva vuosi 2019 oli hyvä jo siksi, että molemmat säilyivät terveenä. Siitä jo iso kiitos. Toinen iso kiitos menee Pikku Apurin kasvavalle asiakaskunnalle. Teimme vuonna 2019 verotonta myyntiä n. 110 000€. Se on piskuiselle, kahden hengen perhemainostoimistolle superhyvin. Tuosta meni osa veli-Ranille verkkotöistä ja muut firman kulut toki verottivat myös.

Meille jäi kuitenkin tarpeeksi. Saimme säästöön ja tehtyä pari reissuakin: Eddie Vedderin ja Glen Hansardin loistavalle keikalle sekä Bodyworlds -museoon Berliiniin, sukulaisia katsomaan Tukholmaan ja sitten loppuvuoden kävelyloma Teneriffalla.

Meitä tuntemattomille tiedoksi siis: Emme siis aio kasvaa firmana, vaan pidämme vapaa-ajan ja työn suhteen optimaalisena. Kun on terve, pitää tehdä muutakin kuin työtä. Tässä lisää tavastamme, jota kutsumme valovoimaiseksi työnteoksi.

Pia sai mahtavan ponnistuksen työn ohessa valmiiksi, hän suoritti Media-alan ammattitutkinnon 🙂

Isoin juttu meille oli rakkaan mammatorppamme remonttien valmistuminen. Olemme nyt kuutisen vuotta häntä korjanneet ja nyt se isoin osa on tehty. Rahanmeno sinne siis tyrehtyy myös. Siitä voipi lukea lisää mm. täältä.

Pialle ja minulle tuli myös 27 yhteinen vuosi täyteen, josta 18 naimisissa. Vieläkin rakkautta riittää, josta pitää myös olla kiitollinen ja tehdä työtä sen eteen. Alamme olemaan jo kaveripiirissä harvinaisuus. Niin moni eroaa.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvä vuosi, vaikka syksy olikin todella raskas lähipiirin sairastumisia hoitaessa.

Kuvia

Listaa vuodelle 2020

  • Olemme jo huomanneet, miten liha vaan vähenee ruokavaliossamme ja kasvisten osuus kasvaa. Se on tapahtunut luonnostaan, ilman pakottamista. Jatkamme sillä tiellä.
  • Iso muutos on ollut aineenvaihdunnan hidastumisen huomaaminen. Siihen ei auta mikään muu, kuin vähemmän syöminen. Lautaskoko pienemmäksi ja vähintään puolet aina kasviksia, kun haluan kuitenkin pitää painoni kurissa. Nyt pitäisi saada vielä 5+kg:aa pois.
  • Liikunta on koko ajan tärkeämpää. Nautimme luonnossa liikkumisesta ja miksei kuntosalilla äheltämisestäkin painojen kanssa. Se jatkuu entisellään. Vuonna 2018 hankimme nastakengät, jotka mahdollistivatkin pitkät kävelyt täällä jäisessä Etelä-Suomessa. Meillä kun on jäätä, mutta harvemmin lunta.
  • Vaatteita ja tavaraa pitää vähentää. Siksi edessä on loppuvuoteen kestävä ostolakko. Meidän pitää luopua, ei hankkia: käydä varastot ja kaapit läpi ja lahjoittaa hyvät tavarat sekä antaa muut kierrätykseen.
  • Saamme henkistä voimaa ja rentoudumme luonnossa, mutta muuten työpuolella jatkan vanhan säännön mukaan: Mulkkujen kanssa ei töitä tehdä -sääntö on toiminut hyvin jo vuosia, joten miksi sitä muuttamaan.
  • Itselle on näemmä ylivoimaista jakaa aikaa musiikin opiskelulle. Tuossa Yamahan keyboard ja kitara makaavat vieressä, vaan miten saisin esim. kirjojen lukemisesta aikaa? Olen nyt vuosia luvannut jo aloittaa oikeasti.
  • Sairaan suomipolitiikan välttäminen on vaikeaa, kun sitä tuutataan joka mediasta, joka ikinen tunti. Vaan olen onnistunut siinä muutaman kuukauden, ja olo on paljon kevyempi. Kokeile sinäkin. Älä seuraa suomipolitiikkaa. Twitterissä näkee, mitä se tekee ihmisille.
  • Ystäviä olisi kiva nähdä useamminkin. Aika moni on lokeroitunut kotiinsa.