2016 on muutoksen vuosi

Yli 20 vuotta on takana markkinoinnin, myynnin ja projektityön parissa.

On juostu jokaisena kuukautena 5 – 50 000€ “kauppaa kiinni”, riippuen työnantajan koosta sekä tarpeesta, ja toteutettu ne kaikki. Satoja verkkoprojekteja, ja iso läjä muita mainonnan ja markkinoinnin (t)öitä.

Hieman väsyttää, että mainos- ja markkinointialalla teet usein työt ensin ja sitten jännität ostetaanko sitä? Ei se muuten väsytä, se on perseestä.

Tämä loistava kanadalainen klippi näyttää, mitä muiden alojen taitajat olisivat mallista mieltä?

Niinpä on aika ottaa MYÖS uusia askeleita

1. Kouluttaudun parhaillaan aurinkoenergian osaajaksi, mutta intohimoni on laajempi – parempi ja edullisempi asuminen.

Aika samasta puusta ovat nykyrakentamisen ratkaisut. Tarve olisi muillekin, kuten esim. tästä, tästä ja tästä voimme lukea. Lisäksi umpityperä rakennussäännöstömme pakottaa jokaisen taipumaan suurten valmistajien mielivaltaan ja järjettömiinkin rakennusteknisiin ratkaisuihin.

Rakennusmääräyksiä pitäisikin muuttaa siten, että mitattaisiin rakennusten todellista energiankulutusta. Tällöin massiivirakenteiset ja painovoimaisesti ilmanvaihdetut rakennukset tulisivat taas luvallisiksi.

Uusien määräysten pitäisi myös kannustaa kemikaalittomien ja muovittomien rakenteiden käyttöön. Näin terveellisten, pitkäikäisten ja korjauskelpoisten talojen rakentaminen olisi jälleen mahdollista, ja voisimme ruveta uudestaan kartuttamaan kansallisvarallisuuttamme.

Talot kuristetaan niin tiiveiksi, että ne ummehtuvat pystyyn, harva uskaltaa ostaa uusia kerrostaloasuntoja, koska sisävillatkin on kastutettu jo ennen umpivaihetta. Kuten ystäväni, joka on tehnyt hommia alalla lähes 30 vuotta kertoi: “Yhtään meidän viimeisen 20-vuoden aikana rakentamaamme kerrostaloasuntoa en uskaltaisi ostaa”. Esimerkkejä on vaikka kuinka.

Me tarvitsemme Mark Bombergin mukaan rakentamiseen nyt uutta visiota vikasuuntaan menneen tradition sijaan.

”Meidän on aloitettava siitä, missä oltiin sata vuotta sitten, jolloin rakennukset reagoivat hyvin hitaasti ulkolämpötilan muutokseen. Tuolloin käytössä olleet rakennukset tasoittivat yö- ja päivälämpötilojen erot. Rakennuksen lämpömassa toimi lämpöpatterina, joka lievensi sisäilmaolosuhteita ulkona vallitsevia äärimmäisiä lämpötilanvaihteluja vastaan”, Bomberg kuvasi.

Joten tein kuten aina teen: *tut välitän typeristä säännöistä. Tehdään kuten ihmiset haluavat ja todistetusti oikein menetelmin.

Mutta edessä on aikamoinen pään seinään hakkuu ennen kuin mitään oikeasti tapahtuu. Nyt lähdemme menettämään hermojamme sillä tiellä. Toivotaan, että vuonna 2017 olisimme jo käytännön hommissa?

2. Vähittäis(verkko)kaupan rakenteet uusiksi.

Olemme pienen porukan kanssa puskeneet 1-2 vuotta ideaa, jossa murretaan kaupan rakenteita niin, että myös pienemmillä paikkakunnilla olevat kaupat saavat mahdollisuuden pärjätä. Nykymallilla isot kutistavat ne kuoliaiksi. En halua ostaa vain kansainvälisiltä jäteiltä. Siihen liittyy olennaisesti verkkokauppamallin ja -prosessien muuttaminen.

Nyt saimme vihdoin start-upillemme ison ok:n, eli kehitysrahan, joten vuosi 2016 tulee kulumaan omalta kannaltani idean markkinointiammusten ja varsinaisen kehitystyön parissa. Myöhemmin lisää.

AINOA VARMA ASIA ON MUUTOS

einsteinquotes

Jatkan edelleen Viidakkorummun ja Apurin töiden parissa kuten ennenkin, n. 3-4 päivää viikosta.

Oikeastaan uudet projektit syövät minulta eniten pois vapaa-aikaa, mutta olen ajatellut, ettei kenenkään pidä jäädä henkiseen rutiiniin makaamaan, sillä Suomessa on vaikka mitä juttuja joita parantaa. Typeryydet tulevat vastaan lähes päivittäin, ihan normiarjessa. On vaan helvetin iso työ muuttaa niitä, mutta yhä enemmän sitä tehdään.

Ja vielä isompi työ on vakuuttaa raskaita lompakoita antamaan kehitystyölle mahdollisuus. 1. haaste on se, ettei se, kellä on raskas lompakko, ymmärrä uutta liiketoiminta- tai ideamallia. Luulisi, että varsinkin moisessa virassa olevat henkilöt olisivat lavea- ja kaukonäköisiä. Nyt tarvitaan pitkäjänteisyyttäkin pelkän rahanhimon rinnalle.

Nyt ke ja to Slush -nimisessä tapahtumassa on maailmaa ja Suomeakin muuttavia ihmisiä hallit pullollaan (ja illalla varmaan pullot hallillaan). Menkää imemään sieltä energia-annos.

Olen 15 vuotta sanonut työhönsä tylsistyneille, joita muuten on jo tuttavapiirissä aika monta, että: “Lähde, muuta tylsä sopivaksi, perusta oma jne”. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin seitsemän maanantai-aamua viikossa. Eikä sitä kukaan muu muuta kuin sinä itse, tai kaverisi vieressä.